Kolmen yön ihme -näyttely 21.2.-25.5.2014

10.1.2014

Torjuntavoitosta tulee helmikuussa 2014 kuluneeksi 70 vuotta. Tapahtumia muistetaan Kolmen yön ihme -näyttelyssä, joka avataan Helsingin Kaupungintalon Virka Galleriassa 21.2.2014.

Näyttely on avoinna toukokuun 25.päivään 2014 saakka. Näyttelyssä pureudutaan kohtalokkaiden pommitusöiden tapahtumiin useista eri näkökulmista ja taustoitetaan ilmapuolustuksen kehitystä ja sen merkitystä sota-aikana. Näyttelyn kautta tutustutaan myös sota-ajan arkeen pommitusten keskellä.

Tärkeä kohdeyleisö on nuoriso, jolle suurpommitusten tapahtumat ovat vielä vieraita. Näyttelyä markkinoidaan pääkaupunkiseudun kouluille ja niitä varten laaditaan aiheeseen liittyvää opetusmateriaalia, jota voidaan hyödytää historianopetuksessa.

Kolmen yön ihme -näyttelyn ohella järjestetään useita muita tapahtumia, kuten historialuentoja, kirjajulkaisuja ja opastettuja retkiä Helsingin ilmapuolustuksen historiallisiin kohteisiin.

Helmikuun 22.päivänä järjestetään sotilasparaati ja alokkaiden valajuhla Senaatintorilla. Tilaisuuteen osallistuvat Etelä-Suomen Sotilasläänin johdolla Helsingin Ilmatorjuntarykmentti Panssariprikaatista ja Kaartin Jääkärirykmentti. Paraatiin osallistuu myös perinneosasto ja esillä on suurpommitusten ilmatorjunnassa käytettyä kalustoa (ITK 88 RMB). Samalla esitellään yleisölle ensimmäisen kerran uusi pääkaupungin puolustusta varten tarkoitettu ilmatorjuntaohjusjärjestelmä 12.